Apartment TIJANA - Aktivnosti

1.         Bohinjsko jezero

Največje slovensko jezero je slika miru in spokojnosti. Strmi gorski obrazi, ki se dvigajo iz jezera na severni strani, spodbujajo mističen občutek. Ozadje gorskih vrhov dominira tudi na zahodu in jugu.

Ob jasnem vremenu je možno videti celo vrh mogočnega Triglava. Če stremite k naravi in alpski lepoti, je Bohinj vaša izbira številka ena!

Jezero je priljubljeno kot počitniška destinacija zaradi miru in tišine, in nešteto možnosti za obiskovalce za interakcijo z nedotaknjeno okolico.

2.         Slap Savica

France Prešeren, najbolj znan slovenski pesnik, je za svojo epsko pesnitev izbral naslov Krst pri Savici, in zaradi tega je bil slap Svaica označen kot "vir življenja" in lokacijo drago vsem slovenskim srcem. Izvir slovenske najdaljše reke se spusti po 60 metrih v globok spodnji bazen. Obisk Bohinja ni popoln brez obiska slapa Savice!

3.         Vogel in gondola

Visok vrh nad južnimi robovi Bohinjskega jezera je gora Vogel. Na 1800m je eden izmed slovenskih glavnih smučišč v zimskem času. To je tudi eno izmed mest, kjer lahko preverite nekaj neverjetnih pogledov na Alpe in Bohinjsko jezero. Če ste na obisku v Bohinju, zagotovo postavite izlet do vrha na vaš seznam!

V zimskem času je Vogel panj za smučarje in deskarje, ki uživajo na 26km lepo urejenih progah, medtem ko v drugih letnih časih, se obiskovalci lahko peljejo z gondolo do vrha za nekaj neverjetnih pogledov!

Postaja kabinske žičnice se nahaja na zahodnem koncu jezera v Ukancu, približno 250m nad Hotelom Zlatorog. Ob jasnem vremenu se vrhovi in nebo razprostirajo okoli tebe kolikor daleč seže oko.

4.         Pohodništvo po Bohinju

Bohinj je eden od glavnih izhodišč za mnoge poti, ki vodijo navzgor v Alpe. Rek pravi, da se mora vsak Slovenec vsaj enkrat povzpeti na Triglav. Zato hodijo v krdelih, da bi naredili ravno to. Da bi ustrezali vsem različnim ravnem, obstajajo preproste, zmerne in težke poti. Ne bodite gledalec. Pojdite ven in izkusite najboljšo stran narave!

5.         Adrenalinski športi okrog Bohinja

Bohinj in okolici je odlično mesto za sodelovanje v vseh vrstah adrenalinskih športov. Torej, če niste tip, ki bi rad ležal ob bazenu, je Bohinj odlična izbira za vso družino!

V ponudbi so številne dejavnosti v okolici Bohinjskega jezera. Jahanje, kajak, gorsko kolesarjenje,  jadralno padalstvo v tandemu, rafting, plezanje, pohodništvo, smučanje in še marsikaj drugega bi se našlo.

6.         Slap in korita Mostnice

Korita Mostnice zagotovijo še en fantastičen sprehod z neskončnimi foto priložnostmi. Vrhunec dosežete ob 20 metrov visokem slapu Voje. Odličen način, da preživite sproščujoče popoldne!

7.         Alpsko kmetijski muzej in planinska sirarska pot

V visokogorskih planinah okoli Bohinja, je bilo mlekarstvo nekoč velik posel, pri čemer so pridelali velike količine sira. Danes je vse izdelano v tovarni v Srednji vasi, vendar še vedno lahko podoživite preteklost v odličnem muzeju planšarstva v Stari Fužini. Če želite korak naprej, lahko sami obiščete pašnike, kjer na številnih poteh lahko srečate pastirje, pri katerih lahko pokušate mleko in njihove izdelke. Kako čudovit dan!

8.         Studorski kozolci

Po vsej Evropi lahko vidite tisoče kozolcev, ampak le Slovenija ima edinstveno dvojno kozolce ali "toplarje", kot so znani na lokalni ravni. Nikjer ni boljšega primera, kot tukaj v Studorju pri Bohinju.

9.         Adrenalinski park

Za odrasle (in otroke nad 150cm), ki želijo preizkusiti svojo spretnost, je lahko Adrenalinski park Bohinj idealen kraj, da preživite nekaj ur!

10.      Bohinjska Bistrica

Mesto je največje mesto v regiji in za tiste, ki ne morejo najti namestitev na jezeru, Bohinjska Bistrica naredi veliko izhodišče za raziskovanje okolice.

V poletnih mesecih, mesto vidi kar nekaj aktivnosti v okolici železniške postaje. Z vtovlakom se lahko odpeljete skozi goro do Mosta na Soči, na drugi strani. V zimskem času, so smučišča na Kobli, ki privabljajo domačine in so odlična alternativa, če so višine Vogla preveč za vas. Obstaja tudi vodni park s tobogani in plezalnimi stenami plus wellness ponudbo, ki vam bo kratila popoldne. Z avtodomi nabreknejo tudi številke v vrhuncu sezone, saj je Kamp Danica priljubljeno mesto za domačine in tujce!

11.      Mrcina Ranč

Mrcina Ranč v Studorju, 5km od Ribčevega Laza, ponuja ponuja vrsto vodenih ogledov na konju, ki trajajo eno uro, do tri dni, na čvrstih islandskih ponijih.

Bike Lover Logo

Book Now Button

2016